Reiki (een helende energie) komt uit Japan. De letterlijke vertaling is;
“Universele Levensenergie” (Rei = Universeel en Ki = Levensenergie).

Reiki werkt heel ontspannend en genezend, maar kan ook iets raken in jezelf waardoor je aangezet wordt om eens heel bewust naar je zelf te kijken.
Bekijk HIER een (spirituele) Reiki ontdekkingstocht 

Reiki is een spirituele heelwijze, gebaseerd op het gebruik van een helende universele levensenergie, en is in 1922 ontwikkeld door de Japanner Mikao Usui (1865-1926). Mikao Usui overleed in 1926 en op dat moment had hij 19 of 20 Reiki Masters opgeleid en waren er zo’n 2.000 Reiki-beoefenaars in Japan, wat best veel is voor die tijd!
Reiki had toendertijd de belangstelling van de Japanse Keizerlijke Marine dat ertoe leidde dat meerdere marineofficieren werden opgeleid in Reiki en zelfs tot Reiki Master!

Voor meer informatie over Reiki behandelingen of opleidingen, scrol verder naar onderen!

Reiki stimuleert het zelfgenezend vermogen en werkt op verschillende niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Reiki stroomt naar die plekken waar het op dat moment het hardste nodig is. Reiki heft niet alleen symptomen op, maar pakt vooral de oorzaak van ziekte of problemen aan. Het brengt je hele energiesysteem terug in balans. Daardoor doet Reiki niet altijd wat je verwacht of graag wilt, maar wel altijd wat voor jou op dat moment het beste is..

Je kunt ook dierenReiki bij dieren Reiki geven. Ontdek hoe je huisdier als vanzelf onder je handen kruipt. Planten gaan beter groeien als je ze Reiki geeft. Reiki werkt altijd, ook als je er niet in gelooft of als je het niet begrijpt. Het is er gewoon, steeds weer, in je leven en het ondersteunt je. Het is eenvoudig toe te passen en het opent een deur naar een ander bewustzijn.  Reiki is er voor iedereen. 

In het begin was ik nogal sceptisch en liet ik het gebeuren. Het duurde lange tijd voordat ik erin geloofde. Inmiddels bijna 11 jaar verder en weet ik niet beter.
Ik ben dankbaar en blij dat ik nog steeds Reiki mag doorgeven en personen en dieren 'beter kan maken'.

Reiki is eenvoudig en kan door iedereen geleerd worden, ongeacht aanleg, leeftijd, vooropleiding, geloofsovertuiging. Wanneer je een of meerdere Reiki cursussen gevolgd hebt, heb je voor de rest van leven altijd je handen "bij de hand" wanneer ziekte of psychische problemen zich voordoen. Twee energierijke handen die je kunt neerleggen, waar en wanneer het maar nodig is!!

Je kunt heel veel over Reiki lezen, maar eigenlijk is het niet in woorden te vatten. Ons advies is dan ook: maak eens een afspraak voor een GRATIS Reiki behandeling en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ervaar wat een Reikibehandeling en/of eventuele cursus voor je kan betekenen.

Leuk om te weten en ter info...
In 1984 werd Reiki in Nederland geïntroduceerd door Reiki Master Inger Droog uit Canada.
Zij is opgeleid door GrandMaster Phyllis Lei Furomoto... Maar toen....?

Ze begon met veel succes met het geven van Reiki klassen (cursussen, red.). Na een paar jaar bezocht Phyllis Lei Furumoto Nederland. In die dagen werden Masters alleen ingewijd door Phyllis. Dat veranderde pas na 1988. De eerste Reiki Master van Nederlandse bodem werd Joop Gerritsen ( 2004) een van de studenten van de allereerste klas die Inger Droog had gegeven. We hebben nu meer dan duizenden Masters in Nederland en niemand weet precies hoeveel het er zijn. Maar het begon ooit met deze eerste. (bron: Reiki Holm)

Reiki Limburg heeft in maart 2018 MarjoCertificaat B. opgeleid tot Master-teacher. Deze mevrouw van 74 jaar is in 1988 opgeleid voor Reiki 1 en 2 door Inger Droog, GrandMaster Phyllis Lei Furomoto en Joop Gerritsen.

Wij zijn trots dat wij deze persoon verderCertificaat hebben kunnen laten groeien tot Master. Ook zijn we blij met een kopie van het certificaat, ondertekent door bovenstaande namen!

 

Reiki Limburg heeft in maart 2018 Marjo B. opgeleid tot Master-teacher. Deze mevrouw van 75 jaar is in 1988 opgeleid voor Reiki 1 en 2 door Inger Droog, GrandMaster Phyllis Lei Furomoto en Joop Gerritsen.

Wij zijn trots dat wij deze persoon verder hebben kunnen laten groeien tot Master. Ook zijn we blij met een kopie van het certificaat, ondertekent door nevenstaande namen!

REIKI BEHANDELING
Eerste kennismaking incl. korte behandeling is bij Reiki Limburg altijd gratis. Zonder verdere verplichtingen!

REIKI OPLEIDING
Eerste kennismaking incl. korte behandeling is bij Reiki Limburg altijd gratis. Zonder verdere verplichtingen!