PALO SANTO - HEILIG HOUT (fairtrade hout uit Ecuador)
Palo Santo wordt vaak gebruikt bij zuiveringsrituelen, zoals huiszuivering of persoonsreiniging. Dit bijzonder hout is niet alleen verkrijgbaar als wierook (stokjes), maar ook als sieraad zoals:
Kettingen, Mala, Mala armbanden en meer!

Bekijk HIER ons groot assortiment van wierook, heilig hout en sieraden!

Informatie
Palo Santo (of Heilig Hout) is een boomsoort uit Ecuador en is een hele oude en pure vorm van wierook die al heel lang
gebruikt wordt, met name in Zuid Amerika. De laatste jaren is de populariteit van dit soort hout erg toegenomen.
Palo is Spaans en betekent Hout.
Santo betekent Heilig, vandaar de naam Heilig Hout.

Het hout heeft een heerlijke geur als het wordt aangestoken. Ook wordt Palo Santo gebruikt om negatieve energie te verwijderen (zoals Witte Salie ook gebruikt wordt), maar vooral ook omdat het zo lekker ruikt. Er worden alleen takken gebruikt die op natuurlijke wijze van de boom vallen, bijvoorbeeld door een storm. Het hout rijpt vervolgens 4-10 jaar voordat de bijzondere geur vrijkomt.

Hoe te gebruiken?
De bekendste manier om Palo Santo te gebruiken, is om o.a. de stokjes van het Heilig Hout aan te steken met een lucifer of aansteker (eigenlijk net als wierook!). Vervolgens laat je het een paar seconden branden, totdat er een klein vlammetje ontstaat. Draai dan rondjes met het Heilig Hout (dan komt er wat lucht bij, maar dooft de vlam tegelijkertijd). Als de vlam gedoofd is, geeft het hout een rode gloed af. De rook die dan van het Heilig Hout afkomt, is precies wat je wilt: daarmee maak je het hele huis, kantoor, praktijk schoon.

Soms vergeten we hoe belangrijk het is om de energie in onze woning, praktijk of kantoor schoon te maken. Zuivere energie is echter zó belangrijk. Even op een rijtje, wat brengt zuivere en schone energie?

  • Vrolijker humeur
  • Meer rust
  • Meer balans
  • Minder (eventuele) ruzie in huis
  • Gevoel van innerlijke kalmte in jezelf
  • Vrijere ademhaling
  • Betere nachtrust
  • Meer creativiteit

Palo Santo is o.a. verkrijgbaar als:
Heilig-Hout, wierook, etherische olie, cones, spray en zelfs als sieraden.

 

Het hout wordt in het bos verzameld. Er wordt alleen sprokkelhout gebruikt, dus er worden geen bomen gekapt. De mannen kunnen aan de ringen en de structuur zien hoe lang het sprokkelhout er al ligt. Dit moet minimaal 5 jaar zijn voor de juiste geur van het hout.

Nadat de Palo Santo in kleine stokjes is gemaakt, gaan deze in een stoomketel. Dit is om bacteriën en insecten weg te halen. Vervolgens worden de stokjes een dag gedroogd op platen/ in rekken. Tenslotte worden ze gesorteerd en ingepakt in dozen voor export en de lokale markt. De etherische olie wordt gemaakt in destilleerketels en de wierookcones worden met de hand gerold.

Ter info
Heilig Hout (Palo Santo) is bekent om zijn vele gunstige werkingen. Niet alleen Sjamanen, maar ook Maya’s en Inca’s gebruiken het hout bij hun rituelen. Ook wordt dit Magisch hout vaak als sieraad gedragen en wordt het in het dagelijkse leven gebruikt voor een positieve, rustgevende invloed op de geest en werkt het helend bij fysieke klachten.

Ook staat dit Heilig Hout bekend om ‘genezing’ bij o.a.:
verkoudheid, griep, stress, astma, hoofdpijn, angsten, depressie, ontstekingen, buikpijn en reuma!